top of page

Inkomensafhankelijke eigen bijdrage Wmo

Het demissionaire kabinet heeft in de Voorjaarsnota 2023 besloten om het abonnementstarief in de Wmo met ingang van 1 januari 2026 af te schaffen en in plaats daarvan de inkomensafhankelijke eigen bijdrage Wmo te herintroduceren. Dit abonnementstarief bestond sinds 1 januari 2020, hiervoor was er ook al een inkomensafhankelijke eigen bijdrage voor de Wmo-voorzieningen. In de tussentijd gaat de eigen bijdrage voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp van 19 euro naar 20,60 per 1 januari 2024, en vanaf 1 januari 2026 zal gekeken worden naar het inkomen voor de berekening van de eigen bijdrage WMO.

De inkomensafhankelijke eigen bijdrage gaat gelden voor alle Wmo-voorzieningen waarop het abonnementstarief nu van toepassing is. Hoe de inkomensafhankelijke eigen bijdrage Wmo er per 2026 precies uit komt te zien, wordt de komende periode verder uitgewerkt. Er komt een nieuw wetsvoorstel hiervoor.


תגובות


התגובות הושבתו לפוסט הזה.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

logozonder.png
bottom of page