top of page
logozonder.png

Ons verhaal

Mantelzorger wordt je niet, dat overkomt je. Sinds de geboorte van Lars in 2002 is het ons overkomen en staat ons leven in het teken van mantelzorg en de mooie momenten die het ons als gezin ook gebracht heeft.

IMG_4894 (1).png

De impact van een kind met een beperking en alle zorg die dat met zich meebrengt werd 1 van mijn drijfveren om voor het beroep van mantelzorgmakelaar te kiezen. Een lange weg die niet vanzelf ging, met hobbels en omwegen, waarbij de steun van mijn vrouw Elma en onze kinderen Nynke en Niels cruciaal was en nog steeds is.

 
Er zijn veel levensbepalende momenten in je leven, zowel bij kinderen met een beperking als bij het ouder worden van jezelf en je partner.

 

Uiteindelijk willen we allemaal een Mooi Leven, zo lang en zo goed mogelijk in zowel wonen, werken, leven, sporten, als school of vrije tijd, met goede zorg voor zowel jezelf als ook voor je naaste.

Mijn voormalige werkgever heeft mij altijd de ruimte gegeven om er voor mijn gezin te zijn als dat nodig was, maar begrijpen wat mantelzorg nu werkelijk inhoudt is wel een stap verder. Daarin is nog veel te winnen bij werkgevers in Nederland. Vooral in actieve support voor werkende mantelzorgers, die maar al te vaak in stilte doorploeteren.

Uiteindelijk koos ik in 2022 voor het zelfstandige beroep van mantelzorgmakelaar, om iedere mantelzorger in Zuidoost-Drenthe te kunnen helpen in  de mantelzorg voor hun naaste. Juist in Zuidoost-Drenthe, waar we naast de schoonheid van de provincie ook grote uitdagingen hebben in gezondheid, welvaart en welzijn van de mensen die er wonen.

Door mijn ervaring en kennis iedere dag in te zetten voor de mantelzorgers in Zuid-Oost Drenthe, hoop ik het verschil te kunnen maken voor jou en je naaste! Neem je contact op met mij?
 

IMG_4970_edited.jpg

Hoe het allemaal begon

zonder.png

1996

Begonnen bij BelCompany als shopmanager en doorgegroeid naar regiomanager en tot 2023 in diverse functies en rollen bij BelCompany, Vodafone en VodafoneZiggo.

2019

In dit jaar kwam meer dan ooit op tafel wat Lars zou moeten gaan doen na zijn schooltijd, en waren vraagstukken als wonen, werken, en leven voor een kind met een meervoudige beperking dagelijks gespreksonderwerp. In dit jaar zijn we ook begonnen met het Mooi Leven Huis Zuid-Oost Drenthe als wooninitiatief van ouders voor jongeren en jongvolwassenen met een meervoudige beperking.

2021

In dit jaar ben ik begonnen met 4 masterclasses tot onafhankelijk clientondersteuner bij de beroeps vereniging van clientondersteuners en zijn wij plannen gaan maken om mantelzorgers in Zuid-Oost Drenthe beter te kunnen ondersteunen en ontzorgen.

2022

In oktober ben ik gestart met de post-HBO opleiding tot geregistreerd mantelzorgmakelaar bij Auxilium Acacdemy

2023

In juni heb ik de opleiding tot mantelzorgmakelaar succesvol afgerond, en op 1 september 2023 ben ik van start gegaan als geregistreerd mantelzorgmakelaar.

bottom of page